Wildenborchseweg 24, Vorden

Thoma & Bennink Landerijenbureau

Hoofdstraat 47
7213 CR Gorssel

T   0575 - 491 455
E   info@thomabennink.nl

DELEN
Sold

Description

Het buitengewoon karakteristieke landhuis Huize “De Hoppenhof” met terrassen, garage, carport, tuin en bos, in 1967 onder architectuur van architect Ir. A.Warnaar uit Warnsveld gebouwd, is gelegen op ca. 5000 m2.

Een stukje geschiedenis.

Huize “De Hoppenhof” is in opdracht van voormalig kasteelheer van “De Wildenborch”, historicus mr. A.Staring en zijn echtgenote mevrouw J.H.M. Staring- De Mol van Otterloo gebouwd. Bij de totstandkoming van
“De Hoppenhof” vindt men elementen terug die een stille verwijzing hebben naar kasteel “De Wildenborch”, getuige de hoge plafonds en prachtige parketvloeren. De robuuste en klassieke uitstraling maken het huis tot een veilige veste. De fraaie raampartijen zorgen voor prachtige lichtinval. Hier voelt men zich geborgen en omringd door een fraai aangelegde tuin met oude bomen, rozenperken beuken- en taxushagen, zo in harmonie met Huize “De Hoppenhof”. De zuidelijke zichtlijn leidt naar kasteel “De Wildenborch” waardoor een vorm van verbondenheid met het kasteel blijft bestaan. Huize “De Hoppenhof” zal dan ook, mede door de geschiedenis van de eerste bewoners, voor eeuwig verbonden blijven met kasteel “De Wildenborch”.

Indeling:
Royale entree met garderobe, hal met lift, zitkamer met robuuste Frans marmeren open haard, eetkamer met openslaande deuren uitkomend op het zuidelijk terras met prachtig uitzicht, studeerkamer, woonkeuken met inbouwapparatuur, ruime bijkeuken en een grote kelder. De prachtige plafonds en de vloeren geven extra cachet.

Zeer fraaie statige trap die leidt naar de eerste verdieping alwaar een ruime overloop met balkon. Zes slaapkamers, een zeer royale badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en wc. In één van de slaapkamers staat een antieke boekenkast (van de eerste bewoner, voormalig kasteelheer van “De Wildenborch”, mr. A. Staring). Een tweede badkamer met ligbad, douche, wc en vaste wastafel is zowel via de overloop te bereiken als vanuit één der slaapkamers. Alle slaapkamers zijn door hun raampartijen verzekerd van een prachtig uitzicht en dito lichtinval.
De vele vaste kasten op deze verdieping zorgen voor royale bergruimte.

Vaste trap naar tweede verdieping: een grote zolder met vele mogelijkheden.

Huize “De Hoppenhof” is gelegen nabij het kasteeldorp Vorden, met zijn rijke geschiedenis. Deze vindt u terug in de vele historische monumenten en ook in de omringende natuur.

Details

Transfer

Price
€ 750.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Build year
1967
Maintenance inside
Fair
Maintenance outside
Good

Surface and volume

Living surface
393m²
Plot surface
4.545m²
Other surface
13m²
Volume
1420m³

Layout

Rooms
9
Bedrooms
6
Floors
4
Facilities
Alarm, Smoke duct, Elevator

Energy

Isolation
Roof insulation, Partial insulated glazing
Hot water
Central heating
Heating
Central heating, Fireplace
Furnace
(2003, Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near park, Clear view, Sheltered location, Outside built-up area, In forest
Balcony
Yes
Garden
Garden all round
Shed
Free standing, wood

Garage

Garage type
Free standing, wood, Carport

Floor plans

Location

[ { "address": "Wildenborchseweg 24", "zipCode": "7251 KJ", "city": "Vorden", "lat": 52.1238058, "lng": 6.3849141, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Wilt u een bezichtiging plannen?

Beste datum

Alternatieve datum

How much is ?